Over Theo Broeren

De kunstenaar Theo Broeren is geboren op 29 september 1945 in het dorp Ravenstein in Noord-Brabant. Theo BroerenHij komt uit een groot gezin met 9 kinderen die allemaal creatief waren, vooral zijn vader was een alleskunner. Toen hij klein was, tekende en schilderde hij met zijn broer Jan vaak reclamemateriaal voor de plaatselijke winkeliers. Zijn broer en hij ontvingen daarvoor een reep chocola als beloning! 

Theo Broeren: ''Ik ging naar de ambachtsschool om voor metselaar te leren, want dat was een beroep waar je wat aan had volgens mijn ouders. Ik kon al snel geld binnen brengen, om het gezin mede te onderhouden. Maar de tekenleraar op school zei al snel dat ik het verkeerde beroep had gekozen. Hij vond dat ik verder moest gaan met tekenen en naar de kunstacademie moest gaan.'' En inderdaad, het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Theo Broeren tekende vaak voor familie en bekenden op de muren van de kinderkamers de kinderfiguren, zoals Floddertje en Jip en Janneke.

Theo: ''Na de werkzaamheden in de bouw pakte ik het schilderen weer op en met veel plezier. Ik schilderde dikke figuren in de stijl van Floddertje.'' Inmiddels zijn de werken van Theo Broeren niet meer weg te denken uit de hedendaagse kunstscene. Dat is niet zo verwonderlijk, want met zijn schilderijen van dikke vrouwen heeft hij een eigen stijl weten te ontwikkelen.

Van de schilder zijn originele doeken te koop. Deze zijn er vanaf 750,-. Maar ook Theo Broeren vindt dat kunst voor iedereen bereikbaar moet zijn. Daarom zijn deze unieke serie giclées uitgebracht. U heeft daarmee veel keuze uit het werk van de kunstenaar voor een aantrekkelijke prijs. Bovendien worden de giclées GRATIS verzonden door heel Nederland! Bekijk hier de collectie.

NIEUW: de extra grote giclées van Theo Broeren. Deze zijn 80 centimeter hoog en maar liefst 240 centimeter breed! Dus als u op zoek bent naar een volle muur met een prachtig en betaalbaar werk van Theo Broeren: bestel deze vandaag nog. Dan heeft u uw schilderij snel in huis.

Voor meer informatie, bel: 020-611 0612

 

 

Er zijn geen producten in deze categorie.
Powered By Effectiv
Theo Broeren Schilderijen © 2018